De leukste festivals

In: Almere, Vrije tijd | Editie:

Tekst: | Fotografie:

De Almeerse evenementenkalender staat ieder jaar bomvol met de leukste festivals. Sportief, leerzaam, muzikaal of speciaal voor kids, je hoeft je in Almere nooit te vervelen!

Lekker duurzaam

Alles weten over duurzamer leven? Kom dan op 15 en 16 juni naar het Floriade Festival in Almere Centrum. Leer koken met lokale producten, maak kennis met stadslandbouw en leer alles over de groene stad van de toekomst.

Sportieve uitdagingen

Hardlopers verschijnen op 16 juni aan de start van de Almere City Run dwars door het centrum. Zeilers trotseren op 18 en 19 mei de golven voor de Almeerse kust tijdens de Almere Regatta of doen mee aan de Eredivisie Zeilen van 12 t/m 14 april op het Weerwater. Echte sportievelingen   doen mee aan de Ultimate Team Challenge op 22 juni op het Almeerderstrand. 

Swing mee op de muziek

De landelijke aftrap van het Bevrijdingsfestival vindt dit jaar plaats in het centrum van Almere. De beste artiesten staan op 5 mei op het podium in het centrum van de stad.

Met je voeten in het zand

Geniet op het Almeerderstrand met vriendinnen van swingende optredens en creatieve workshops tijdens de Libelle Zomerweek van 23 tot en met 29 mei.

Alles over brandweer en politie

Politie, brandweer en alle andere hulpdiensten pakken flink uit op de Landelijke Veiligheidsdag. Op zaterdag 25 mei laten zij zien, wat hun werk inhoudt en hoe soepel zij onderling samenwerken. Het centrum van Almere verandert die dag in één groot plaats delict.

 

Zet in je agenda!

APRIL

Eredivisie zeilen              Koningsdag en -nacht

12 t/m 14 april                   26 en 27 april

 

Terrassenfestival

13 en 14 april

 

MEI 

Bevrijdings-                     Landelijke

festival Flevoland            veiligheidsdag

5 mei                                 25 mei

 

Regatta                             Libelle

18 en 19 mei                     Zomerweek

23 t/m 29 mei

 

JUNI

Almere City Run              Floriade Festival

16 juni                               15 en 16 juni

 

Ultimate Team 

Challenge

22 juni

 

Info over deze evenementen: vvvalmere.nl