Terugblik op een succesvol Almeers evenementenseizoen ‘14

In: Vrije tijd | Editie:

Tekst: | Fotografie: ,

Het Almeerse evenementenseizoen is weer voorbij. Een vol seizoen dat in april begon met de Veiligheidsdag tijdens de opening van veiligheidsexpo PIT aan het Schipperplein. De Doe- en Kijkdag trok veel bezoekers en Almere vierde Koningsdag uitgebreid. 2014 bracht ook veel sport- en muziekevenementen. Tijd om even stil te staan bij de meest succesvolle evenementen van het afgelopen jaar.

2015

Benieuwd naar de evenementen die in 2015 in Almere gaan plaatsvinden? Check daarvoor regelmatig vvvalmere.nl voor de leukste UITtips voor het hele gezin!

Voor de optredens van Racoon, Rigby Rappers Delight, de 3Js en Gers Pardoel kwamen vele tienduizenden bezoekers naar het Bevrijdingsfestival op de Esplanade. Voor steeds meer muziekliefhebbers staat vast: vrijheid vier je op 5 mei in Almere. De organisatie slaagt er elk jaar weer in een heel divers programma neer te zetten in het centrum van Almere.

Elk jaar in mei wordt het Almeerderstrand omgetoverd in heerlijke Libellesferen. Workshops, ontmoetingen met de Libelle-columnisten, proeverijen, modeshows, interviews, optredens… Tijdens een dagje Libelle Zomerweek viel van ’s ochtends tot ‘s avonds van alles te beleven. Terwijl je in de ene tent de minister-president vragen kon stellen, kreeg je in de tent ernaast een swingende make-over of kon je een leuke workshop bijwonen.
Ook dit jaar wisten weer heel veel Libellefans de weg naar Almere
te vinden. 

Echte sportievelingen kwamen af op het eerste lustrum van de Almere City Run. Voor de vijfde keer werd deze leukste hardloopwedstrijd van Almere gehouden, met routes dwars door het centrum en de natuur van de stad. Naast afstanden van 4, 7, 14 of 21 kilo­meter konden kinderen meedoen aan de Kidsrun van 1,4 kilometer. Het publiek was volop aanwezig om iedereen aan te moedigen.

In augustus was het weer tijd voor de gezelligste muzikale stranddagen van het jaar tijdens Strandfestival ZAND. Net als vorig jaar waren de optredens verdeeld over het hele weekend. Op vrijdag traden Niels Geusebroek, The Originals, Nick&Simon, Van Velzen, Maaike Ouboter, Laura Jansen en Jacqueline Govaert op. Op zaterdag stonden Nielson, Ilse de Lange, Racoon, Guus Meeuwis, The Originals, The Opposites, Miss Montreal en Van Velzen op het programma. Van vrijdag op zaterdag kon je gezellig blijven
overnachten op de ZAND camping, pal naast het festivalterrein. 

In de sfeervolle havenkom van Almere Haven vond begin september het veertiende Almere Haven Festival plaats. Het centrum van Almere Haven bruiste van gezelligheid met jong talent op vrijdagavond, het Havenkomconcert op zaterdagavond, het koffieconcert met zestig gitaristen op zondagmorgen en de brocante- en antiekmarkt op zondag. Het was bovendien genieten van het beste van de Almeerse keukens op de Havenkom Proeverij, van het straattheater van Circus Corrosia en de zeemansliederen van de shantykoren. Kortom, de Almeerse zomer werd in stijl afgesloten met cultuur, muziek en lekker eten. 

De Challenge Almere-Amsterdam had dit jaar een bijzonder internationaal deelnemersveld: Almere was de stad waar het EK gehouden werd. Op zaterdag was er de Long Distance Classic, de klassieke afstand van 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en de afsluitende marathon van 42 km. Ook vonden de Half Distance en de Junior Challenge Almere plaats. Almere was dus de place-to-be voor de echte sportieve diehards dit jaar!

Het laatste weekend van september is al jarenlang bijzonder in Almere! Oldtimers, kermis én streekproducten veroveren de stad. Liefhebbers van oude auto’s haalden hun hart op tijdens de Midland Classic Show waar de mooiste oldtimers te bewonderen waren. De Streekparade bood de beste lokale smaken, heerlijke proefgerechtjes, mooie wijnen, verrassende biertjes en bekende chef-koks die workshops gaven met producten van eigen bodem. Diverse restaurants bereidden kleine proefgerechtjes. Een bijzondere combinatie in het centrum van Almere voor een gezellige dag uit met het hele gezin.