Tineke Fokkens – Camping­eigenaar

In: Troon | Editie:

Tekst: | Fotografie:

Tineke Fokkens woont sinds 1979 in Almere Haven. In al die jaren heeft zij er stevig aan bijgedragen om de stad op de kaart te zetten. En zij doet het nog steeds. Bijvoorbeeld met het oprichten van Goede Stede, als peuterjuf, bibliothecaresse, Statenlid en raadslid in Almere. Al die tijd staat de stad al bovenaan in haar agenda. Zij en haar man bouwden samen hun eigen huis, woonden in die periode twee jaar in een caravan en bivakkeerden later nog eens tien jaar in een caravan op Waterhout.

Tineke houdt zielsveel van deze stad, promoot die graag en dat lukt goed met campinggasten uit alle windstreken. Ze leerde bouwen, mee-bewegen en aanpassen, maar toont nu verzet. Floriade? Ja, maar geen bebouwing op deze plek. Want wat hier staat is autonoom gegroeid en dús sterk. Niet alleen de camping, ook het bosje, het eiland, de jachthaven. Hier ontsnapt het landschap aan de perfectie van de bedachte stad. Zoals de peetvaders het voorzien hadden, is hier ontstaan wat kon, en niet wat moest. Een voortschrijdende, natuurlijke ontwikkeling van een mooi recreatiegebied in het hart van de stad. Een onderdeel van het rondje Weerwater. Waar ter wereld tref je zoiets aan? Behoud wat goed is en koester diversiteit. 

Tineke is gefotografeerd op Camping Waterhout met het Vogeleiland op de achtergrond. 

Troon

De rubriek Troon belicht minder bekende Almeerders die onuitwisbaar hun stempel op de stad drukken of hebben gedrukt. Het zijn de stille bouwers, de zachte redenaars, de onvermoeibare pleitbezorgers en de harde werkers. Ze zoeken niet de publiciteit, maar blijven op de achtergrond. Lifestyle Almere zet hen op de virtuele troon. Op een plek in de stad, die voor hen een speciale betekenis heeft.

De troon is beschikbaar gesteld door Yoused.nl. Weet u iemand voor de troon, laat ‘t weten met een mail aan: troon@lifestylealmere.nl