Almeerse streekproducten

In: Reportage | Editie:

| Fotografie:

Wist jij dat de vruchtbare Almeerse grond de mooiste en lekkerste streekproducten voorbrengt? Op diverse locaties in onze stad, zoals de Boerenmarkt, de Landgoedwinkel op Stadslandgoed De Kemphaan en Gasterij de Oostvaarders, vind je veel Almeerse streekproducten. Maar… ook bij VVV Almere in Almere Centrum kun je terecht voor een ruim assortiment!

De Almeerse Weelde gebruikt uitsluitend grondstoffen van Almeerse bodem. Geniet van de smaakvolle jam, de ambachtelijke fruitsiroop en de pittige mosterd. Ook de producten van Lekker Puur, met het beste fruit en geproduceerd door Vink Fruitboerderij uit Kraggenburg, zijn niet te versmaden! Leuk in combinatie met het boekje vol recepten met ingrediënten, die je aantreft in de Almeerse natuur.  

Flevosap

Flevosap is een echt Flevolands product. Het familiebedrijf van de broers Vermeulen staat in Biddinghuizen. Het succes van Flevosap kent zijn oorsprong in het produceren van een 100% natuurlijk product, zonder toegevoegde conserveringsmiddelen. Niet alleen het sap maar ook de stoofpeertjes en de appelcompote zijn heerlijk en passen uitstekend bij winterse gerechten. 

Streekbier

De biertjes van Brouwerij Bolschout zijn smaakvol, en met de hand gebotteld. Het standaardassortiment van Blond, Belge, Urtyp en Hopvol wordt aangevuld met het seizoensbier Ster, een kruidig winterbiertje: extra lekker in combinatie met de mosterd van Almeerse Weelde! Op Stadslandgoed de Kemphaan vind je een ambachtelijke bierbrouwerij, die verrassende en smaakvolle biertjes brouwt. Van blond tot tripel en zelfs speciaal winterbier. Te koop bij VVV Almere en Bier en Plezier in de Foodpassage in Almere Centrum. 

 

Origineel kerstpakket? 

Op zoek naar een origineel kerstpakket met Almeerse streekproducten? Neem dan contact op met VVV Almere voor een op maat gemaakt geschenk. Bij elk pakket zit een bonnenboekje met aantrekkelijke kortingen bij Almeerse bedrijven. Bestellingen die voor 16 november geplaatst zijn, kunnen vanaf 7 december worden opgehaald. Keurig op tijd dus voor de kerst! Kijk op vvvalmere.nl/cadeaubon.

 

Koffie en thee

Door hun voortdurende speurtocht naar de beste internationale, ambachtelijke producenten heeft Brouwer een assortiment van hoge kwaliteit, steeds verrassend en vernieuwend. Zowel de koffie als de thee zijn uiterst smaakvol. Ben je op zoek naar verschillende smaakjes, kies dan voor de vrolijke theezakjes van Tante Truus met vrolijke namen. Ook zo benieuwd hoe een kopje Polderboy smaakt?

Blond Amsterdam

VVV Almere is het enige verkooppunt in Almere van dit populaire Amsterdamse merk. Ga voor de gezellige ‘I love Holland’-lijn of de sfeervolle producten van Delfts Blond. Van kopjes, schoteltjes en mokken tot theepotten, gebaksbordjes en eierdopjes. Leuk te combineren met andere streekproducten als chocolaatjes of koffie en thee van Brouwer. 

Chocolade

Geniet van bonbons met het stadslogo in de smaken praliné, cappuccino en karamel, of echte Almeerse chocolade bouwsteentjes. 

Ambachtelijke schaal met skyline

Bijzondere streekproducten zijn de schalen van kunstenares Wanda Entjes met de skyline van Almere. De schalen zijn handgedraaid, met de hand gesneden en geglazuurd. 

Tasjes en kleding

Bij VVV Almere zijn duurzame linnen tasjes met de skyline te koop. Ook vind je hier kleurrijke T-shirts: erg leuk als souvenir of zomaar als cadeautje. Baby geboren? Kies dan voor de vrolijke babykleertjes met de skyline van Almere of de handige slabbetjes en badcape. 

Weerwater

Kruip tijdens de herfstachtige dagen lekker op de bank met het intrigerende boek ‘Weerwater’ van Renate Dorrestein. Ze schreef dit boek naar aanleiding van haar verblijf in Almere. Wie de locaties uit het boek wil bezoeken, kan op pad met de Weerwaterroute. Een leuke folder met verrassende achtergrondverhalen, geschreven door Renate Dorrestein.

  ,