Windesheim Flevoland bestaat zeven jaar. We kunnen ons Almere al niet meer voorstellen zonder deze Hogeschool. Inmiddels zijn de studenten uit het allereerste jaar alweer twee jaar afgestudeerd. Destijds konden we in Lifestyle Almere meeleven en meelezen met Jesper, Mohammed en Sanne. Hoe verging het hen sindsdien? En hebben ze wel eens heimwee naar hun (studenten)tijd?
Lees het verhaal
Achter een dikke stalen deur, helemaal onderin het stadhuis, wordt de geschiedenis van de stad bewaard in eindeloze rijen kartonnen dozen, gevuld met droge documenten. In een hoekje achterin staan drie kasten met spullen. Een bord, een grammofoonplaat, een poppetje op een sokkel. Het zijn geschenken, trofeeën, levenloze overblijfselen van wat ooit leefde. En achter elk stuk zit een verhaal. Dit is de schatkamer van Almere.
Lees het verhaal
In het weekend urenlang de woonboulevard afstruinen voor die ene perfecte bank. Of een interieurstylist inschakelen om je huis in te richten. Inmiddels de gewoonste zaak van de wereld. Een schril contrast met onze voorouders. Die trokken rond en schuilden in behuizingen die door de natuur waren gevormd. Dit nomadenbestaan is een inspiratiebron voor de interieurindustrie. Net als zovele trends die we door de jaren heen gewoon terug zien komen in onze huidige interieurs. Hebben we heimwee naar de dingen die er vroeger waren?
Lees het verhaal
De huizenmarkt in Almere is booming! Met enorme prijsstijgingen en aanzienlijk meer vraag dan aanbod is die markt in bepaalde delen van de stad zelfs lichtelijk overspannen. Licht Plaza, al jaren dé verlichtingsspecialist van Almere, merkt het effect. ‘Klanten komen steeds vaker met plattegronden en bouwtekeningen om lichtplannen te laten maken. Ze hebben volop vragen over ledverlichting, armaturen en verdeling van lichtpunten. Ook onze online shop LampOnline doet het goed.’
Lees het verhaal

Categorieën