Zou je over Almere vliegen, dan keek je onwillekeurig naar die grote, ovale vlek aan de westkant van de stad. Hij is nu eens blauwachtig glinsterend, dan weer bijna zwart. Het is het zoneiland van Nuon. Op een oppervlakte van 7000 m2 staan 520 zonnecollectoren: ongeveer anderhalf voetbalveld. Genoeg voor een miljoen lekker warme douchebeurten per jaar.
Lees het verhaal
Wie aan beeld denkt, denkt aan fotografie. En dan is de link met Mona Alikhah snel gelegd. Als klein meisje in Iran droomde ze er al van om fotograaf te worden. Ze kreeg het voor elkaar. Voor de cover van Lifestyle Almere portretteerde zij inmiddels al tal van BN’ers. Mona: ’Een foto moet een verhaal […]
Lees het verhaal
In 1994 presenteerde Almere op de BouwRAI een nieuwe woonwijk: de Regenboogbuurt. Behalve architectuur was ook het gebruik van kleur een leidend principe. De detaillering in de buurtinrichting was ongekend, tot en met de bankjes, de vuilnisbakken en de beplanting. Nergens ter wereld - nog steeds niet! - is kleur zó nadrukkelijk bepalend voor een hele wijk. 
Lees het verhaal
Zowel de kinderen als de ouders tevreden houden, dat was de uitdaging voor de tuinontwerpster van Van Raaijen Hoveniers. Andrea vroeg haar een plan voor haar nieuwe tuin te maken. Ze wist heel goed wat ze niét wilde. Maar hoe het dan wel moest worden, zagen zij en haar man nog niet voor zich.
Lees het verhaal
Ik ben laat. De conducteursfluit klinkt. Met drie treden tegelijk ren ik de stationstrap op om slechts een glimp op te vangen van de vertrekkende trein. Wat een pech. Dat wordt wachten op een van de harde stationsstoeltjes. Ineens schiet mij te binnen dat ik volgende week een interview heb over het nieuwe WTC Terras. […]
Lees het verhaal
Het is vast niemand ontgaan dat onze stad in 2022 het toneel is voor de wereldtentoonstelling Floriade. Inmiddels vragen veel Almeerse inwoners en ondernemers zich af: ‘Hoe staan we ervoor? Wat is er nog te doen?’ Lifestyle Almere sprak met vijf gepassioneerde betrokkenen: de Almeerse stadsecoloog, een projectmanager, een senior stedenbouwkundige van de gemeente, een aanjager binnen de Floriade BV in wording én de provincie. Wie trekt er nu aan de touwtjes? En wat gebeurt er achter de schermen? Redacteur Linda Graanoogst dook het groen in en ontdekte de knapste wijk van onze stad.
Lees het verhaal

Categorieën