De Bierfabriek Laat het Almeerse uitgaansleven Borrelen & bruisen

In: Culinair | Editie:

Tekst:

Laten we er maar geen doekjes om winden: Almere blinkt helaas niet uit om zijn bruisende uitgaansleven. Dat kan dus beter, dacht een groep horeca-ondernemers. En dus verrijst naast Hotel Apollo aan het mooie Weerwater de Bierfabriek.

Wouter Dekker, General Manager van het nieuwe project, glundert als Lifestyle Almere hem komt opzoeken om meer te horen over de Bierfabriek. Hij heeft er duidelijk veel zin in. ´We waren al een tijdje aan het brainstormen over een concept waarmee we het uitgaansleven in het centrum een zetje konden geven. Toen de Bierfabriek in beeld kwam, wisten we het meteen: ‘Dit is het!’ De formule heeft precies de eigenschappen waar we naar op zoek waren.

Supertrio

Hij tikt zijn supertrio af: ‘Een informele sfeer, eten van uitstekende kwaliteit en een scherpe kwaliteit/prijs verhouding. Dat alles sluit perfect aan op de wensen van het publiek in Almere, zoals wij dat inschatten. Dit wordt een plek waar jong en oud straks naartoe wil!’ Het belooft een levendige boel te worden, maar is hij niet bang voor overlast voor de gasten van het naastgelegen hotel? ‘Absoluut niet. Ook daarover is grondig nagedacht. De Bierfabriek komt helemaal los te staan van het hotel. Wie alleen wil slapen en werken, merkt er niets van.’ Maar eigenlijk, zo vermoedt Lifestyle Almere, zal iedereen wel een kijkje willen nemen in de jongste uitgaansgelegenheid in onze stad. De opzet is namelijk zó speels, dat je er als vanzelf vrolijk van wordt. Om te beginnen heet het niet voor niets de Bierfabriek. Er worden ter plekke liefst twee soorten bier gebrouwen en de brouwerij staat open en bloot tussen de gasten: een aandachttrekker van de eerste orde.

Eten en drinken

Natuurlijk is er niet alleen bier te krijgen, hoewel de huisgebrouwen Rosso (een rode ale) en Nero (een donkere porter) beslist hun eigen liefhebberspubliek zullen trekken, net als het ongefilterde pilsener Puur dat speciaal voor de Bierfabriek gebrouwen wordt. Leuk detail is, dat je een taptafel kunt reserveren waaraan zelf getapt kan worden, naar keuze tot een bepaalde hoeveelheid of gewoon ‘op rekening’. Even kenmerkend voor de Bierfabriek zijn de – onder toeziend oog van de gasten – op de houtskoolbarbecue gegrilde Franse boerderijkippetjes. Dekker: ‘Bijna iedereen houdt van kip, zeker als het mooie biologische kip is die lekker is klaargemaakt.’ Naast kip is er ook keuze uit een kleine maar met zorg samengestelde kaart, met onder meer een aantal salades (ook vegetarische), borrelhapjes en een dagelijks wisselende special, die naar wens ook weer in een vegetarische versie kan worden geserveerd.

Entertainment

Het wordt overduidelijk een levendige boel, daar aan het Weerwater. Dekker kijkt vergenoegd bij het vooruitzicht en meldt tussen neus en lippen door dat het op vrijdag en zaterdag extra gezellig wordt gemaakt: dan blijft de Bierfabriek wat langer open en kun je genoten van live acts door een band of dj, waarbij ook kan worden gedanst. Ook het plein vóór de Bierfabriek wordt een stuk gezelliger dan het nu is: daar komt, zodra tenminste de benodigde vergunningen rond zijn, een groot terras. Eén ding kan Wouter Dekker niet genoeg beklemtonen: de Bierfabriek wordt een leuke plek voor álle leeftijden. Jong en oud zijn er van harte welkom en er wordt nadrukkelijk ingezet op kindvriendelijkheid zodat ook gezinnen er een leuke avond hebben. ‘Zo heeft iedereen straks zijn redenen om even binnen te lopen: collega’s voor een borrel na het werk, gezinnen voor een lekkere en betaalbare maaltijd buitenshuis en jongeren die voor de gezelligheid even een biertje komen drinken en wat eten.’

Nog even geduld…

‘Er wordt momenteel druk getimmerd op de locatie,’ meldt Ronald Bolhuis, mede-eigenaar van de Bierfabriek. ‘Onze architect Orio Tonini is ter plaatse gaan kijken en heeft het stoere en industriële, maar toch zo gezellige concept perfect op de locatie ingepast. Over een paar maanden is het zo ver. In februari of op z’n laatst maart zijn alle Almeerders welkom.’ Of er dan ook een leuk openingsfeestje komt, wil Lifestyle Almere tot slot nog graag weten. ‘Nou, wat denk je zelf?’reageert Wouter Dekker met een grote glimlach. ‘Jullie zijn echt niet de enigen die van een gezellig feestje houden. We zorgen er echt wel voor dat de opening van deze mooie nieuwe uitgaans­gelegenheid niet ongemerkt voorbij gaat!’