Mijn eigen rondje

In: Column | Editie:

Tekst:

Yvette van Ree woont en werkt in Almere. Ze heeft twee puberzoons, van wie de oudste inmiddels in Eindhoven studeert. Yvette heeft in de afgelopen twee decennia Almere zien ontwikkelen, is betrokken bij sociale onderwerpen in onze stad en verhaalt daarover in Lifestyle Almere.

In dit nummer staat een artikel over het Rondje Weerwater, een mooie fietstocht of wandeling rond het Weerwater in Almere. Ik heb een eigen ‘rondje’. Sinds een tijdje loop ik ‘s morgensvroeg mijn ‘Ochtendrondje Gooimeer en Beginbos’ in Almere Haven. Elke ochtend (in de winter even overgeslagen) loop ik ‘samen’ met een vriendin tussen 7 en 8 een rondje van ongeveer 5 kilometer. Samen staat met opzet tussen aanhalingstekens, omdat we niet echt samen de wandeling doen. Ik loop in Almere Haven, zij in de Striphelden buurt. Het ‘samen’ bestaat erin dat we elkaar appen, als we op pad gaan en elkaar onderweg af en toe een foto sturen.

Ik moet zeggen dat dit erg stimulerend en motiverend werkt. Het is heerlijk om ’s ochtends vroeg een rondje te lopen. Bij gebrek aan een hond die me dwingt om op te staan en de deur uit te gaan, houdt deze afspraak met mijn vriendin me aan de wandel aan het begin van elke dag. Toegegeven, het gaat ook wel eens (bijna) fout. Dan lig ik nog heerlijk in bed wakker te worden en komt er een appje binnen. Pling: ‘Ik ben onderweg.’ Dan spring ik alsnog snel m’n bed uit, schiet wat kleren aan, gris mijn telefoon en oortjes mee en app dan vijf minuten later terug: ‘Ik ook….’

In de vroege ochtend is het rondje erg mooi. Hoewel het elke dag dezelfde wandeling is (in het begin verzon ik steeds een nieuwe route, maar dat is ook wel weer een opgave), is de beleving steeds anders. Via de Kwelbeek in de Velden loop ik de dijk op langs het Gooimeer. Soms komt de zon net op, of er staat een flinke bries. Het Gooimeer is geen dag gelijk. Door het Beginbos ga ik weer terug naar huis en na een douche en een kop koffie begint dan mijn dag. Fijn om de dag met dit rondje in Almere Haven te beginnen, en ik zal ook zeker het Rondje Weerwater in mijn planning op gaan nemen!