Samen genieten in Almere

In: Vrije tijd | Editie:

Tekst: | Fotografie:

Tijdens de donkere wintermaanden samen genieten van een sfeervol etentje in één van de restaurants van Almere. Kan het nóg gezelliger? Lekker lunchen kan natuurlijk ook. De keuze is enorm. We helpen je graag op weg.

Ga deze winter gezellig op ontdekkingstocht en proef de verschillende keukens!

Almere Haven

De havenkom van Almere Haven ademt de sfeer van een dorp. Er zijn tal van uitstekende restaurants. Met haar gevarieerde horeca-aanbod bruist de havenkom. Ook in de winter is het er heerlijk toeven. Je kunt lekker genieten bij de vele restaurants: in een voormalig veerhuis, een passantenverblijf van de havenmeester of een oud binnenvaartschip. Variërend van Aziatisch tot Italiaans en van grand café en pannenkoekenrestaurant tot culinaire hoogstandjes en Michelinsterwaardig. De keuze is enorm. Ga deze winter gezellig op ontdekkingstocht en proef de verschillende keukens!

Almere Centrum 

Almere Centrum heeft drie horecapleinen: het Stationsplein, de Grote Markt en Restaurantplein Belfort. Je kunt er terecht voor een lekkere kop koffie in een hip koffietentje, en lekker lunchen bij één van de broodjeszaken. Of sfeervol dineren. Je hebt keuze uit ruim veertig restaurants. Op de Grote Markt draait alles om gezelligheid. Drink warme chocolademelk op een terras of ga er lekker dineren. Ouderwets gezellig! En ’s avonds ga je uit je dak in de vele disco’s en cafés. Het Stationsplein heeft een paar leuke, hippe koffie‐ en lunchtentjes, en een echte Almeerse kroeg waar je wel even een drankje móet drinken na het shoppen. Restaurantplein Belfort kent een grote keuze aan restaurants. Of je nu op zoek bent naar Spaanse tapas, Griekse mezedes, Italiaanse houtoven pizza’s, Amerikaanse burgers, óf genoeglijk wilt borrelen bij een exclusieve wijnbar, er is voor ieder wat wils! Kinderen mee? Op het plein laat je hen van de glijbaan roetsjen, op de klimwand klauteren, in de speeltuin spelen of op de trampolines springen.

Stadslandgoed De Kemphaan

Voordat je gaat lunchen of dineren, kun je ook samen eerst een stevige boswandeling maken. De mooiste wandelroutes rondom Stadslandgoed De Kemplaan zijn alvast voor je uitgestippeld, zodat je optimaal kunt genieten van het Waterlandsebos, het Cirkelbos of het Kathedralenbos. Er is genoeg te zien. Zo liggen er in en rond de bossen bijvoorbeeld vijf scheepswrakken die dateren uit de 16e eeuw. Na afloop geniet je samen nog even heerlijk na met een (biologische) lunch of diner bij bosrestaurant Buitengewoon Lekker of bij restaurant Dubbel-Op.

Voor een compleet overzicht van de Almeerse
restaurants ga je naar: vvvalmere.nl 

  ,