Prachtige plekken om herinneringen te maken

In: Vrije tijd | Editie:

Tekst:

Almere kent een heleboel plekjes waar je samen met familie, vrienden of collega´s mooie momenten kunt delen. En waar je bijzondere herinneringen creëert. Herinneringen die je nog lang bij zullen blijven. 

Genieten op het water

Almere is vanaf het water óók verrassend mooi. Met prachtige natuur, schitterende parken, moderne sluizen en sprookjesachtige eilandjes. Wil jij een keertje met een grote groep het water op? Ga dan op pad met de Lambertus, de grootste sloep van Almere. Deze boot is geschikt voor maximaal 65 personen, en per dag of dagdeel te huur. Een toilet en overkapping zijn aanwezig, dus een regenbui is geen probleem. Met een kleiner gezelschap het water op? Kies dan voor een BBQ+FunDonut en beleef de sensatie van een barbecue, lunch en lounge op het water. Mét garantie op een onvergetelijke herinnering met familie, vrienden, collega’s en iedereen die het mee wil maken.

Unieke natuurgebieden

In het indrukwekkende natuurgebied De Oostvaardersplassen bepaalt de natuur het ritme. Er leven vossen, grauwe ganzen, ijsvogels, herten, zeearenden én je vindt er de grootste kudde wilde paarden van Europa. Bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders kun je met verrekijkers het prachtige gebied bekijken. Op de begane grond is Gasterij de Oostvaarders gevestigd, met prachtig uitzicht over het gebied en heerlijke koffie plus iets lekkers. Een bezoek aan de Lepelaarplassen is ook zeer de moeite waard. Dit natuurgebied is hét paradijs voor water- en moerasvogels als de aalscholver en de rietzanger. Vlakbij ligt restaurant BoatHouse, waar je ‘s zomers op het terras heerlijk kunt genieten van de mooiste zonsondergangen.

Stadslandgoed de Kemphaan

In boswachterij Almeerderhout ligt Stadslandgoed de Kemphaan, een plek waar je heerlijk kunt wandelen en picknicken. Kinderen kunnen ravotten in het Zuiderzeespeelbos, klimmen in boomtoppen bij het Klimbos en smullen van heerlijke pannenkoeken en kipgerechten bij Dubbel-Op. Ga ook eens kijken bij de stokstaartjes en grote exotische vissen van Dierenpark Almere Jungle. Iedere zaterdagmorgen is er de Boerenmarkt met (h)eerlijke lokale producten, vers van het land van boeren en telers uit de buurt.

Leuke evenementen

Natuurlijk is de zomer hét seizoen voor de leukste Almeerse evenementen. Bezoek met het hele gezin op 8 en 9 juli het Stadstuinenfestival in Almere Centrum. Of ga op 15 juli met je beste vrienden naar het Almeerderstrand voor Gestrand, of op 19 augustus naar Strandfestival ZAND. Een mooie manier om je zomervakantie af te sluiten is een bezoek aan het Almere Haven Festival – van 1 tot en met 3 september – in de havenkom van Almere Haven.

Kijk voor meer info, inspiratie en tips op vvvalmere.nl.