Ga gezellig naar buiten!

In: Vrije tijd | Editie:

Tekst:

De zomer is hét seizoen om veel en vaak naar buiten te gaan. Daarom geeft VVV Almere je graag tips en inspiratie om gezellig op pad te gaan, en dan uiteraard in eigen stad. Met een nieuwe fietsgids, een geactualiseerde versie van de vaarkaart en een kledinglijn met 036 T-shirts ben je klaar om er deze zomer gezellig op uit te trekken.

Fietsen door Almere

De tien leukste fietsroutes van Almere zijn nu bijeen gebracht in een handig gidsje. De af­standen variëren van 21 tot bijna 60 kilometer. De routes zijn gemaakt op thema. Kies je voor de architectuurroute, dan fiets je niet alleen langs spraakmakende gebouwen van inter­nationaal bekende architecten, maar ook door woonwijken die werden aangelegd zonder bouwvoorschriften of andere belemmeringen. En als je houdt van vogels spotten, dan kies je de vogelvluchtroute, die je onder meer langs het bekende natuurgebied de Oostvaardersplassen voert. Fiets je liever op eigen houtje door Almere? Ook dat kan! In het gidsje vind je ook de volledige fietsknooppuntenkaart van Almere. Aan de hand daarvan ontdek je Almere helemaal op eigen wijze.

Fietsgids Almere, € 4,95 bij VVV Almere.

Vaar dwars door de stad

Aan de ene kant ligt het Gooimeer, aan de andere kant IJ- en Markermeer: Almere is een paradijs voor watersportliefhebbers! Via de grachten vaar je met een motorboot of kano dwars door Almere. Ontdek de Noorderplassen per sloep, huur eens een kano of zeilbootje of boek een rondvaart. Met de handige vaarkaart navigeer je gemakkelijk door Almere. Nautische gegevens zoals ligplaatsen, sluistijden en brughoogtes staan er keurig op, evenals de plekken waar je je eigen boot te water kunt laten. Natuurlijk staan er ook andere belangrijke zaken op, zoals welke horeca aan het water ligt, en waar je moet aanleggen als je even wilt winkelen. Ook zijn er drie routes bewegwijzerd.

Vaarkaart Almere, € 1,- bij VVV Almere.

Hippe Almere T-shirts en hoodies

Ga jij deze zomer naar de leukste festivals of lekker op vakantie? Dan laat je met het nieuwe Almere-shirt zien dat Almere jóuw stad is! De 036-shirts zijn beschikbaar in rood, zwart en wit, terwijl er van de Almere-shirts witte of zwarte varianten te koop zijn. Voor de wat frissere zomeravonden is er ook een stijlvolle 036-hoodie. Leuk om je zomeroutfit compleet te maken of om Almere te promoten op je vakantieadres!

T-shirt, €17,50 per stuk (maten S t/m XXL) bij VVV Almere.
036-hoodie, € 35,- per stuk (maten S t/m XXL) bij VVV Almere.