Terugblik met de Onderneming van het Jaar 2019 – Mooie beloning voor keihard werken

In: Ondernemen | Editie:

Tekst:

TSR AV – AudioVisuele Interacties werd door Almere verkozen tot Onderneming van het Jaar 2019. Het is de hoogste onderscheiding binnen het lokale bedrijfsleven van Almere. We brachten een bezoek aan de organisatie om te ontdekken wat de prijs teweeggebracht heeft.

Dat ze genomineerd waren, was voor de eigenaren, Martijn Groot en Han Wassink, al een aangename verrassing. Twee medewerkers hadden hun bedrijf op eigen initiatief aangemeld. ‘TSR AV bestond vorig jaar 15 jaar,’ motiveert office manager Sylvia de Boer de aanmelding. ‘Een goed moment om stil te staan bij wat er samen bereikt is. En om successen te vieren.’

Al op de basisschool namen Almeerders Martijn en Han tijdens feestjes licht en geluid voor hun rekening. En op de middelbare school werd duidelijk dat hun passie voor techniek wellicht de basis kon vormen voor een eigen onderneming. Inmiddels hebben feesten en partijen plaats gemaakt voor grote evenementen als het Almere Haven Festival, het Bevrijdingsfestival, het feest tijdens Koningsnacht en de Challenge Almere – Amsterdam. De twee groeiden mee met hun stad. Tegenwoordig verkopen en verhuren ze audiovisuele oplossingen aan bedrijven, in binnen- én buitenland. Met licht, geluid en beeld versterken ze interactie en zorgen ze dat de boodschap overkomt. Dat doen ze bij publieke evenementen of zakelijke congressen. Maar ze dragen ook oplossingen aan voor vergaderruimtes, hotels, theaters of openbare gebouwen. Bij hen gaat het niet om een massale standaardaanpak, maar om creatief maatwerk. Het creëren van een ultieme beleving. Dáár draait het om bij TSR AV.

 

Doe mee in 2020! 

Vanaf begin juli kun je bedrijven aanmelden voor de verkiezing van de Almeerse Onderneming van het
Jaar 2020. Wil je dat jouw werkgever/onderneming hiervoor in aanmerking komt? Houd dan de site
www.hetkaninalmere.nl/ondernemingvanhetjaar in de gaten!

Voor de verkiezing in 2019 konden MKB-bedrijven met maximaal 25 werknemers zich inschrijven. Het was de eerste keer dat niet alleen de vakjury maar ook publiek (online voorafgaand aan de verkiezing) en de aanwezigen in de zaal een stem konden uitbrengen. De criteria voor toekenning van de prijs waren dit jaar onder andere het zien en benutten van marktkansen, bedrijfsresultaten en betrokkenheid bij de stad. Elk jaar krijgt de verkiezing – georganiseerd door de Gemeente Almere en Vereniging Bedrijfskring Almere – een andere invulling. Vanaf begin juli weten we hoe die er volgend jaar uit zal zien.

 

Voor Almeerders door Almeerders

TSR AV is sinds haar oprichting actief betrokken bij allerlei lokale initiatieven, evenementen voor goede doelen en het Almeerse bedrijfsleven. Martijn: ´Ondernemer van het jaar worden, voelt als een waardering voor wat we gedaan hebben in en voor Almere. Voor al die jaren hard werken. Het is een eer om te winnen en gezien te worden.´ De ondernemer kijkt met gepaste trots terug op de nominatie en beleefde het meedoen als heel positief: ‘Het is bijzonder dat onze collega’s TSR AV aangemeld hebben. Dat zegt wel iets.’ Han beaamt: ‘Het groepsgevoel bij het bedrijf is enorm sterk. Samen maken we TSR AV. Iedereen is trots om de titel ‘Onderneming van het Jaar’ te dragen.’ Martijn: ‘Het is een erkenning voor onze opdrachtgevers, onszelf maar vooral ook voor onze twaalf medewerkers. Dit is in alles een teamprestatie.’ De ondernemers raden elk bedrijf aan om een poging te wagen. ‘Meedoen zette ons aan tot introspectie. Dat kwam er door drukte eigenlijk nooit van. Door de nominatie gingen we nadenken over vragen als: ‘Waar komen we vandaan? Waarom doen we wat we doen? En vooral: willen we doorgaan op deze weg?’ De antwoorden helpen om het als bedrijf nóg beter te doen.

Cheque voor Muziekids

Tegelijk met TSR AV won ook de Stichting Muziekids, een beetje. De onderneming, die over de hele breedte muziek als passie omarmt en waarvan de eigenaren allebei kinderen hebben, gaf tijdens de verkiezing al aan, dat de bijbehorende geldprijs van € 5000,- naar Muziekids zou gaan. Daardoor kreeg deze stichting veel extra publiciteit en in de slipstream daarvan kwamen er ook meer donaties dan normaal binnen. De studio in de Kinderkliniek kan nu vaker open, zodat meer patiëntjes muziek kunnen maken. Martijn: ‘Er kan veel in Almere. Maar je moet wél de weg weten. Net als de cultuur van de stad Almere, willen wij ook pionieren en een tikkeltje eigenwijs zijn. De titel ‘Onderneming van het Jaar 2019’ betekent dat wij een begrip zijn in Almere en dat we goed bezig zijn.’