Een Sligro-vestiging in Almere – En waarom wij daar blij mee zijn!

In: Culinair | Editie:

Tekst: | Fotografie:

Op maandag 24 augustus verrichtte – toen nog – burgemeester Jorritsma de opening van de gloednieuwe Sligro-vestiging aan de De Huchtstraat (Veluwsekant). Een mooi moment, ongetwijfeld. Maar wij hadden meer aandacht voor het aanbod.

Zelfs kookdemonstraties van topkoks als Ron Blaauw, Angélique Schmeinck, Robert Kranenborg en Roderik Goores, de nieuwe chefkok van ’t Veerhuys, lieten we links liggen, zij het met enige pijn in het hart. Want ja, natuurlijk is het prachtig dat er in Almere een Sligro geopend wordt. Menigeen zat daar al vol ongeduld op te wachten. Een mooi onderscheidend aanbod en vakmensen die snappen hoe je daarmee om moet gaan. Maar in plaats van foto’s van doorgeknipte lintjes en demo’s besloten wij dus tot een eigen greep uit dat aanbod. Dat wat wij persoonlijk niet zouden kunnen laten liggen.

Kabeljauw

Zodra je de versafdeling van Smit Vis betreedt, weet je: dit zijn mensen met oog voor mooie producten. Op de prachtige hele vissen zie je als het ware de zee nog liggen. Naast kabeljauw zagen we hele rog, hele zeeduivel, hele geep en zelfs octopus, die allemaal natuurlijk ook geportioneerd verkrijgbaar zijn. Ook is er een prachtig aanbod schelp- en schaaldieren. 

Livar

Livar is de afkorting van Limburgs varken: een prachtig ras dat in Zuid-Limburg op een klooster wordt gehouden en daar een echt varkensleven heeft. Dat proef je aan het vlees. Van zo’n ribstuk worden wij persoonlijk heel blij. Daarnaast heeft slager Kaldenberg ook nog prachtig Iers O’Sullivan rundvlees, dat drie weken aan de lucht wordt gerijpt.

Leghaantjes

Bij poelier Ruig zien we tot ons plezier de leghaantjes: de haantjes van legkippen die tot voor kort nog naar de destructie gingen. Die tijden zijn gelukkig voorbij. Leghaantjes kunnen heerlijk bereid worden en dat ontdekken steeds meer mensen. Verder heeft Ruig ook chevon, jonge geitenbok. Maatschappelijk verantwoord ondernemen met smaak!

Cantharellen

Ook bij groentenspecialist Smeding kijken we onze ogen uit. Wij vallen als een blok voor de verse cantharellen, waarvoor het op deze openingsdag volop het seizoen is. Maar ook de tomaten vallen op: van Kwekerij It Wiid en Kwekerij Osdorp. Telers die weten wat zorg voor een mooi product is en hoe je smaak en spanning op een bord brengt.

Kaas, brood & wijn

Zo’n prachtig Bourgondisch Omabrood met z’n knisperende korst, dat willen we graag eens proeven met een stukje van die verrukkelijke honing-tijmkaas van Boer’n Trots uit Beuningen. En uiteraard hoort daar dan een glas wijn bij. Laat de slijter van Sligro nu zowaar de (voormalige) huiswijn aanbieden van El Bulli, de Castell del Remei Gotim, in rood en wit.

Uiteraard is dit slechts een hoogstpersoonlijke greep uit het versaanbod van Sligro. De keuze is veel groter, zowel in verse als in verpakte producten. Bovendien is er nog een ruime hoeveelheid non-food. Sligro positioneert zich als leverancier voor de horeca, maar ook andere ondernemers, van groot tot MKB, kunnen er een pasje aanvragen. Verreweg de meeste producten zijn in prettige, kleine hoeveelheden verkrijgbaar.

Sligro Almere is geopend van maandag t/m zaterdag van 8:30 tot 17:00; zaterdag tot 15:00, donderdag koopavond tot 21:00 uur.