Tips voor een regenachtig herfstdagje in Almere

In: Vrije tijd | Editie:

Tekst:

Jammer genoeg zonnestraalt Nederland niet altijd zoals in de voorbije zomer. Maar wil je er in Almere toch even op uit met vrienden of je kinderen, dan kun je alle kanten op! Er zijn hier namelijk genoeg leuke binnen-activiteiten, variërend van lekker actief tot en met relaxend en ontspannend. 

Kinepolis

Voor alle leeftijden zijn er films bij Kinepolis. In de vakanties draaien er extra films voor kinderen en verder is er regelmatig een kidsweekend en kleuterbios. De agenda staat vol films, dus er valt genoeg te kiezen. Combineer je filmavond met een etentje bij één van de vele restaurants in Almere Centrum en je hebt een gezellige avond uit. 

Jumping Jack

Over muren lopen of van grote hoogtes naar beneden duiken? Dat kan allemaal bij Jumping Jack! Terwijl ouders met een lekkere gezonde lunch of kop koffie relaxen in The Coffee Club, springen hun kids alle kanten op. Zij dagen de zwaartekracht uit tijdens vrij jumpen of freerunnen. Jumping Jack is de plek waar ze al hun energie kwijt kunnen, en natuurlijk niet alleen op regenachtige dagen. 

Kids Playground Almere

Bij Kids Playground vermaken kids tot en met 12 jaar zich de hele dag. Er zijn onder meer trampolines, glijbanen en ballenbakken. Ook is er een kinderdisco, waar kinderen even lekker kunnen dansen en helemaal los kunnen gaan. Naast de grote ruimte met speeltoestellen is er ook een peuterhoek voor kinderen tot 4 jaar. Dus: weer of geen weer, bij indoor speelparadijs Kids Playground kun je altijd terecht!

Veiligheidsmuseum PIT

Beleef de wereld van veiligheid bij PIT. In dit museum vind je alles over het werk van politie, brandweer en ambulance. Stap in de rol van een 112-telefonist en behandel zelf een melding. Of zie hoe politie en brandweer handelen bij een noodsituatie. Naast luisteren en kijken kun je ook veel dingen zelf doen. Welk kind droomt er nu niet van om later bij politie of brandweer aan de slag te gaan? 

Zwemmen bij Het Mineraal 

Zwemmen in water dat heerlijk zacht en schoon is, en altijd 32 graden Celsius? Dat kan bij Het Mineraal. Omdat er weinig chemicaliën in het water zitten, is het beter voor je huid, luchtwegen, spieren en gewrichten. Je kunt je conditie opbouwen, ontspannen, gezellig met de kinderen zwemmen en workshops volgen. Wat dacht je van aquafitness of het halen van je snorkeldiploma? 

De nieuwe bibliotheek

De nieuwe bibliotheek in Almere organiseert het hele jaar door allerlei leuke binnen-activiteiten, zoals workshops en voorstellingen. De agenda staat vol leuke uitjes voor kinderen van diverse leeftijden. De activiteiten zijn altijd actueel, zoals een workshop vloggen of programmeren. Voor volwassenen zijn er geregeld pub-quizzen en debatten over actuele onderwerpen. Dol op escape rooms? Bij de nieuwe bibliotheek word je uitgedaagd om de wereld te redden van een digitale ondergang. 

Corrosia Theater, Expo & Film

Wie zin heeft in een avondje theater, film of expositie moet beslist eens naar Corrosia in Almere Haven gaan. Het uitgebreide programma varieert van vrolijke kinderfilms tot spannende theatervoorstellingen. Corrosia organiseert uitjes voor kinderen van verschillende leeftijden, maar ook natuurlijk voor jongeren en volwassenen. 

 

Meer tips vind je op de vernieuwde website van VVV Almere: 

www.visitalmere.com