Ontdek Almere op de fiets!

In: Vrije tijd | Editie:

Tekst: | Fotografie:

De winter is voorbij. Heb jij ook alweer zin om lekker naar buiten te gaan? Ontdek Almere dan eens op de fiets! VVV Almere heeft prachtige fietsroutes uitgezet. Al fietsend ervaar je de stad heel anders dan vanuit de auto: alle fiets- en autowegen zijn hier immers gescheiden. Wist je dat de ‘Gastvrije Randmeren’, waar Almere deel van uitmaakt, dit voorjaar gastregio is van de Meimaand Fietsmaand? Dat betekent dat er – in Almere én in de regio –  van alles gepromoot gaat worden op­ het gebied van fietsen door dit groene en waterrijke gebied. 

Almere is een echte fietsstad, met maar liefst 500 kilometer aan fietsroutes, waarvan 440 kilometer aan geheel vrij liggende fietspaden. Die zijn voor het grootste deel geasfalteerd en liggen vrij van autowegen en busbanen. Op het hoofdfietsnetwerk hebben fietsers voorrang en alle kruisingen op deze hoofdwegen zijn ongelijkvloers. Er zijn er honderden bruggen en tunnels, die de stad nóg fietsvriendelijker maken. Daardoor is Almere de veiligste fietsstad van Nederland! VVV Almere verkoopt diverse routes met leuke highlights voor
€ 0,75 per stuk. De afstanden variëren van 18 tot 32 kilometer en de routes voeren je langs alle groene en waterrijke gebieden in de stad, zoals de Kemphaan, Lepelaarplassen en Oostvaardersplassen. 

Huur eens een fiets

Wil je een mooie fietstocht door Almere maken, maar leent jouw stadsfiets zich daar niet zo voor? Of komen er vrienden en kennissen van buiten de stad op bezoek om een fietstocht te gaan maken, maar heb je niet genoeg fietsen voor iedereen? Of twijfel je of je een elektrische fiets gaat aanschaffen en wil je eerst eens uitproberen of het je wel bevalt? Huur er dan eentje bij VVV Almere. Je kunt kiezen uit standaard, kinder- en elektrische fietsen. Vooraf reserveren is aan te raden. Stuur een mail naar
info@vvvalmere.nl of bel naar (036) 548 50 41.

Meimaand Fietsmaand

Gastgebied van de Meimaand Fietsmaand zijn dit jaar de ‘Gastvrije Randmeren’. Dit gebied bestaat uit Almere, Blaricum, Bunschoten, Dronten, Eemnes, Elburg, Ermelo, Harderwijk, Huizen, Kampen, Naarden, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde. Het strekt zich uit van de Hollandse Brug tot de Ketelbrug en omvat een langgerekt merengebied van ruim tachtig kilometer. De Randmeren liggen in vijf provincies en worden gevormd door het Gooimeer, Eemmeer, Nijkerkernauw, Nuldernauw, Wolderwijd, Veluwemeer, Drontermeer, Vossemeer en Ketelmeer. De meren worden omringd door stranden, bossen en natuurgebieden waar fietsplezier en waterpret hand in hand gaan. Houd de website van VVV Almere goed in de gaten voor alle initiatieven, die er in het kader van de Meimaand Fietsmaand in de regio plaats gaan vinden!