één kopje koffie! – Hippe koffietentjes in Almere

In: Vrije tijd | Editie:

Tekst:

Voor een bijzondere koffiebeleving hoef je echt niet meer naar steden als Amsterdam, Kopenhagen, Londen of Berlijn. Ook in Almere openen steeds meer hippe koffie­zaken hun deuren. Je maakt er kennis met koffieblends van over de hele wereld. Weet jij waar je moet zijn voor een bakje geurige Almeerse koffie? En dan het liefst met wat lekkers erbij… De keuze is groot. Lifestyle Almere maakte een kleine selectie.

Gasterij De Oostvaarders

Bij De Oostvaarders zijn alle dranken biologisch. Dus ook de koffie. En dat proef je! Een heerlijke wandeling door de Oostvaardersplassen sluit je af met een verse kop koffie, (dubbele) espresso, cappuccino of een koffie verkeerd. Hongerig door de frisse buitenlucht? Je kunt er ook terecht voor biologische taarten, lunches, een high tea of pannenkoeken.

Barista Café

De heerlijkste koffie en thee vind je bij Barista Café, midden in het centrum van Almere, tegenover de Primark. Maar ook voor smakelijke taarten en cupcakes, of voor een lekkere lunch, is een bezoekje aan dit café beslist de moeite waard. Alleen al omdat alle taarten, cupcakes en koekjes huisgemaakt zijn. Lekker van alles gaan proeven? Dat kan tijdens een gezellige high tea!

IJspressi

De koffie bij IJspressi vlakbij de Grote Markt, wordt op Zuid-Italiaanse wjze geschonken: de espresso van de Napolitaanse brander Kimbo is kort, pittig en zachtzoet. De cappuccino en de latte macchiato worden door de barista’s geschonken met een stevige romige schuimlaag waar je de koffie goed doorheen proeft. Daarnaast zijn er wisselende specialty espresso’s op de molen, voor de echte liefhebber. Dé hit bij winters weer is trouwens de chocolademelk van vers gesmolten witte, melk,
pure of zwarte chocolade…

SweetUnique

In Almere Poort wisten ze het al en in het centrum van Almere sinds kort ook: bij SweetUnique maken ze overheerlijke taarten, sweets en cupcakes. Je kijkt hier je ogen uit, en de kunstwerkjes smaken zelfs nog lekkerder dan ze eruit zien! De onlangs geopende winkel van SweetUnique, waar je ook nog eens heerlijke Illy koffiespecialiteiten voorgeschoteld krijgt, vind je vlak voor de trappen naar het Belfort. 

Buitengewoon Lekker

Een middagje naar De Kemphaan is altijd een goed idee. Klimmen in het klimbos, wandelen door het Almeerderhout of even naar de biologische markt… Zo’n uitje sluit je af met een heerlijk kopje koffie in het bosrestaurant van het Almeerderhout. Of je kiest voor een lekkere kop thee. Er zijn wel veertien verschillende theesoorten, waaronder verse kruiden- en bostheeën. Of kies voor een boswachterskoffietafel of een heerlijke bos-high tea. 

Heilig Boontje 

Meer dan alleen een espressobar in Poort! Je kunt er terecht voor een kop goede koffie, espresso, cappuccino of latte macchiato. Druk aan het werk en behoefte aan een kop lekkere koffie? Dan moet je hier zijn! Je kunt er ook vergaderen of flexwerken, gebruik maken van Wifi en contact leggen met andere ZZP’ers, ondernemers en kenniswerkers.

Chocolaterie Knusz

Chocolaterie Knusz in Almere Haven schenkt en verkoopt meerdere soorten koffie: Panama, Guatamala, Mocca Java, een echte Italiaanse espresso en een eigen huismelange. Breng eens een bezoekje aan Knusz en neem daar lekker de tijd voor. Laat je dan versgemalen koffie voorschotelen, die altijd vergezeld gaat van een roomboterkoekje, een chocolaatje, mokkaboontjes en een glaasje slagroom. Chocolaterie Knusz is een koffie- en theelounge, waar je naast een kopje lekkere koffie trouwens óók slaagt als je op zoek bent naar een smakelijk, origineel cadeau.