Paul van Oostenrijk importpionier en Almere-ambassadeur

In: Column, Troon | Editie:

Tekst: | Fotografie:

Hij kwam helemaal uit Hengelo om in Almere te gaan studeren aan het Institute For Information Engineering van de UvA. Woonde in een stereotype studentenkamertje in Tussen de Vaarten, en verhuisde later naar het archetype van een studentenflat aan de Dichterhof. Tot hij ruim na het afstuderen ging ‘bijwonen’ in een eengezinshuis in de Muziekwijk en vervolgens de vrijheid zocht in een gastenverblijf boven een garage aan de Paradijsvogelweg. Gevarieerde wooncarrière.

Zijn eigen bedrijf had hij al opgericht, toen het Wilde Westen kwam, zoals hij het zelf omschrijft. Een stuk grond kopen in Nobelhorst. Noodgedwongen vlakbij het perceel bivakkeren, dus een camper huren om zijn lot te kunnen bemachtigen. Een zakenrelatie was bereid in het ‘tijdelijke kantoor’ op bezoek komen. Zoiets schept een band. Het werd nog een contract ook. Hij is nog steeds klant.

Hoe flexibel, vindingrijk en blijmoedig kan een mens zijn? ‘Ach, het is oostelijke nuchterheid,’ zegt hij zelf: ‘Positief zijn en er gewoon het beste van maken.’

Daarom verbaast hem de negatieve beeldvorming van buiten de stad. Want Almere vindt hij aantoonbaar mooi, leuk en kansrijk. Ja, met zijn bedrijf verhuisde hij naar Amsterdam, vanwege het internationale, weet je wel. Maar het bleek een dwaling. Z’n mensen waren er niet blij mee, hijzelf evenmin en de klanten vonden het niet nodig. Wakker geworden. Almere is beter, snel terug naar huis. Zo werd het idee geboren. Hoe laat je mensen ontdekken hoe goed het hier wonen en werken is? Door het hen te laten meemaken! Dus als hij voor een zakenreis of vakantie van huis gaat, nodigt hij familie, vrienden of zakenrelaties uit om een tijdje in zijn – in klassieke boerderijstijl gebouwde, maar hypermoderne met domotica uitgeruste – woonhuis te komen wonen. Inclusief fiets en e-auto en een lijst met tips van must-sees.

Almere-promotie op kleine schaal, maar op grootse wijze.

Troon

De rubriek Troon belicht minder bekende Almeerders die onuitwisbaar hun stempel op de stad drukken of hebben gedrukt. Het zijn de stille bouwers, de zachte redenaars, de onvermoeibare pleitbezorgers en de harde werkers. Ze zoeken niet de publiciteit, maar blijven op de achtergrond. Lifestyle Almere zet hen op de virtuele troon. Op een plek in de stad, die voor hen een speciale betekenis heeft.

De troon is beschikbaar gesteld door Yoused.nl. Weet u iemand voor de troon, laat ‘t weten met een mail aan: troon@lifestylealmere.nl